Головні етапи догляду за шкірою обличчя

Опубліковано: ,   Оновлено: 31.10.2023

Ефективність комплексного догляду

Ефективний догляд – це комплексний, регулярний і підібраний по типу шкіри. Комплексний догляд включає основні етапи: очищення, тонізацію, зволоження та живлення. 

У цій статті ми розкажемо про усі етапи комплексного догляду і допоможемо підібрати засоби.

1 етап – очищення

Головні етапи догляду за шкірою обличчя

За день на обличчі осідає пил, накопичується шкірне сало, тональний крем та інші декоративні засоби. Цей коктейль закупорює пори, що призводить до запалень, чорних цяток, комедонів та висипань. Тому очищення шкіри обличчя має бути правильним та регулярним.


Очищати обличчя потрібно двічі на день: вранці та ввечері.

  • Вранці - щоб прибрати відмерлі лусочки епідермісу, накопичене шкірне сало, а також продукти життєдіяльності бактерій. Для ранкового вмивання підійдуть: пінка та гель.
  • Ввечері - щоб видалити макіяж та  бруд, що потрапив на обличчя протягом дня. Для вечірнього вмивання підійдуть: пінка, гель та гідрофільна олія.

Засоби для вмивання дивись ТУТ. Обирай за своїм типом шкіри і вподобанням щодо формату: комусь більше подобається гель, комусь пінка, а хтось любить двоетапне очищення з олією.

2 етап – тонізація

Головні етапи догляду за шкірою обличчя
Після очищення потрібно протерти обличчя тоніком. Тонізація - це обов'язковий етап догляду для всіх типів шкіри.

Що робить тонік?
  • нормалізує pH шкіри, який порушується внаслідок контакту з водою
  • слугує "провідником" крему та інших живильних засобів у глибші шари шкіри
  • зволожує та освіжає

Існує 3 способи використання тоніка:
  1. Протирати обличчя за допомогою ватного диска. Особливо підійде для жирної та комбінованої шкіри, бо прибере зайву жирність.
  2. Розпилювати безпосередньо на обличчя. Такий спосіб дає більше відчуття зволоження, тому радимо його для сухої шкіри.
  3. Наносити за допомогою рук. 


Тонізувати шкіру потрібно щоразу після вмивання. Всі тоніки Sue ТУТ, – вони всі універсальні і підходять для всіх типів шкіри. Однак, кожен з них має свої активні компоненти, які краще працюють з конткретними ознаками шкіри: сухість, тьмяність, висипання чи інші. Детальніше про кожен тонік читай в картках товарів. 



3 етап – живлення та зволоження

Головні етапи догляду за шкірою обличчя
Завершальним етапом щоденного догляду є нанесення крему. Як правило, на ранок і на вечір потрібно використовувати різні креми: денний та нічний відповідно. Але існують і універсальні засоби.

  • Денний крем застосовують вранці або вдень, як під макіяж, так і без нього. Його слід наносити не тільки на обличчя, але і на шию. Плівка, що виникає на шкірі після застосування денного крему, виконує захисну функцію. Під кремом шкіра менше страждає від впливу  факторів зовнішнього середовища, пилу і бруду. Крім того, денний крем запобігає випаровуванню води з поверхні шкіри, сприяє підтримці достатнього рівня її зволоження.

  • Нічний крем потрібно наносити ввечері після очищення та тонізації. Якщо денний крем зазвичай зволожувальний, то нічний - живильний. Його також потрібно наносити не тільки на обличчя, але і на ділянку шиї і декольте. Ніколи не накладай живильний крем для обличчя на ділянки навколо очей. Нічні креми занадто жирні та «важкі» для ніжної шкіри повік.
Будь-який крем потрібно наносити по масажних лініях легкими рухами, уникаючи сильного натискання. Через деякий час, якщо крем не увібрався, його надлишки прибирають серветкою - просто промокнувши обличчя.

Нічні та денні креми для обличчя ТУТ – при виборі опирайся на тип шкіри і її стан зараз. Для зручності ми описали ознаки шкіри для кожного крему в його картці.

Додатковий догляд

Три етапи щоденного догляду – це база. Для вирішення більш конкретних і точкових проблем існують засоби для додаткового догляду.

  • Крем навколо очей має легку консистенцію і добре вбирається. Його потрібно наносити вранці і ввечері після попереднього очищення повік. Не застосовуй на повіках креми для обличчя - обирай спеціальні засоби навколо очей. Нанось і знімай косметику з повік акуратно, дотримуючись напрямку найменшого розтягнення шкіри (під оком рухи повинні бути спрямовані в бік носа, а над оком - в сторону скроні)
  • Маски для обличчя зазвичай дають миттєвий результат зволоження, помʼякшення чи очищення, але так само мають накопичувальний ефект і з часом шкіра буде ставати кращою. В середньому маски потрібно робити двічі на тиждень. Маски для різних типів та потреб шкіри ТУТ.
  • Пілінги для обличчя забезпечують відлущення ороговілих лусочок, покращують колір шкіри та висвітлюють пігментацію. Важливо, що пілінги не можна поєднувати – використовуй 1 пілінг протягом одного курсу, а також використовуй сонцезахист. Пілінги від Sue знайдеш ТУТ.
  • Сироватки для обличчя мають більшу концентрацію активних компонентів, ніж креми. Сироватки працюють на перспективу і здатні глибоко живити та насичувати шкіру. Так само працюють на вирішення конкретних проблем шкіри і завдяки своєму насиченому складу показують чудові результати. Підібрати сироватку можеш ТУТ.

Комплекси для обличчя

Головні етапи догляду за шкірою обличчя
Тільки такий комплексний підхід дає помітний та довготривалий результат. На основі етапів догляду ми зібрали комплекси для обличчя для різних типів і потреб шкіри.

Чим корисні комплекси?

  1. Це готове рішення комплексного догляду. Підійде тим, у кого закінчилися свої засоби або хочеться спробувати новий догляд "з нуля".
  2. Орієнтир у підборі окремих засобів. Знайди комплекс по типу шкіри, ознайомся із засобами і купуй окремо ті, яких тобі не вистачає.

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення Укрпошти
0.00
на будь-яке відділення/поштомати Нової Пошти
0.00
на будь-яку адресу кур'єром Укрпошти
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення