(067) 210-08-81  (066) 841-36-00  (063) 545-69-70  

Не нехтуйте захистом від сонця!

Перебування на сонці - це стрес для шкіри, тому необхідно вибирати засоби, які будуть не лише захищати її, а й забезпечать догляд. 

Якими засобами користуватись для захисту від сонця? 


Оптимально вибирати засоби, в яких фізичні (неорганічні) та хімічні (органічні) фільтри будуть разом, це гарантуватиме м’який, але дієвий захист. Краще користуватись кремом з SPF, ніж нехтувати ним.

Сонячне проміння загалом негативно впливає на шкіру людини. В останні роки це особливо пов'язано з збільшенням так званої сонячної активності. Науково доведено, що сонце може стати причиною розвитку ракових захворювань шкіри. 


        


Від яких сонячних променів необхідний захист?


Ультрафіолетові промені бувають трьох видів:
UVC (100–280 нм) - практично не досягають поверхні землі ;
UVВ (280–320 нм) - здатні викликати сонячні опіки;
UVА (320–400 нм) - викликають пігментацію шкіри, проводять до виникнення зморшок, можуть викликати “алергію” на сонце.

Зазначимо, що косметичними засобами з SPF захистом необхідно користуватись не лише влітку, а й протягом всього року, оскільки UVА-промені з нами цілий рік.

Сонцезахисні фільтри діляться на 2 типи: фізичні та хімічні. Фізичні є більш безпечними та залишаються на поверхні шкіри, створюючи захисний бар'єр, що відбиває сонячні промені.

Безпечні фізичні фільтри:
Оксид цинку
  • відмінно поєднується з різними природними фільтрами;
  • регулює роботу сальних залоз;
  • надає протизапальну дію;
  • його додають у склад присипок та в маскувальних засобів типу тональних кремів і пудр;
  • збільшує сонцезахисні характеристики засобів на пункт при збільшенні концентрації на 1%;
  • захищає від UVB, UVA2, UVA1 випромінювання;
  • не шкодить навколишньому середовищу;
  • не комедогений, але у великій концентрації білить шкіру! 

Діоксид титану
  • Має вигляд білого порошку. 
  • Його використовують при виготовленні декоративної косметики, антиперспірантів, захисних кремів. 

Застосовується в складі пудри в концентрації до 15%, в тональних кремах до 10% для отримання потрібних колірних відтінків. Відповідно до законодавства ЄС дозволений до застосування як білий пігмент без обмеження в концентрації.
Харчова добавка Е 171 
  • Може бути використана в косметичних засобах. 
  • Ступінь покриття UVB, UVA2. 
  • Не підійде для жирної та комбінованої шкіри, оскільки може провокувати висипання. 
Рекомендуємо використовувати не на кожен день та перед повторним нанесенням - змивати попередній шар.

Який індекс SPF вибрати?


SPF (Sun Protection Factor) - це сонцезахисний фактор засобу. Він означає здатність косметичних засобів захистити шкіру від шкідливих сонячних променів. 

Градація для косметичних засобів та кількості ультрафіолетової енергії, яку вони пропускають: 
– SPF 4 – пропускає 25 % ультрафіолетової енергії;
– SPF 8 – пропускає 12,5 % ультрафіолетової енергії;
– SPF 15 – пропускає 6,7 % ультрафіолетової енергії;
– SPF 30 – пропускає 3,3 % ультрафіолетової енергії;
– SPF 50 – пропускає 1,7 % ультрафіолетової енергії.

Найкраще вибирати якомога більший індекс SPF, оскільки він краще захищатиме Вашу шкіру.

SPF не сумується! Тобто якщо ви нанесете один засіб з SPF 25, а потім інший з SPF 5, то SPF 30 Ви не отримаєте.

Пам'ятайте, що SPFзасіб необхідно повторно наносити на шкіру кожних 2 години. А також після купання необхідно знову нанести на шкіруSPF.

Засоби від сонця, які ми можемо Вам рекомендувати, оскільки ретельно вивчили їхній склад:
  • Biosolis Sun Spray SPF50+;
  • Eco Suncare Face Cream SPF30;
  • Lavera Sun Spray SPF 20;
  • Bioderma Photoderm Photoderm Max Spray SPF 50+;
  • Weleda Edelweiss Baby&Kids Sun SPF 50;
  • Weleda Edelweiss Baby&Kids Sun SPF 30/

Купуйте лише продукти перевірених виробників та перевіряйте їхній склад!


Яких хімічних складників (фільтрів) не має бути у Вашому кремі:
Ціноксат (cinoxate). Інші назви: 2-ethoxyethyl p-methoxycinnamate, phiasol, give tan, sundare. Поглинає UVB-промені. Злегка жовтий. Не розчиняється в воді. Максимальна концентрація 3%. На сьогоднішній день широко не використовується в сонцезахисних засобах.
Амінобензойна кислота (aminobenzoic acid). Інші назви: PABA. Поглинає UVB-промені. Один з перших сонцезахисних фільтрів. Викликає алергію. Підвищує ризик пошкодження шкіри сонячними променями на клітинному рівні. Забруднює одяг. Максимальна концентрація 1,5%. На сьогоднішній день більше не використовується в сонцезахисних засобах. Не схвалена в США. В Європі заборонена для продажу.
Ензакамін (enzacamene). Інші назви: 4-methylbenzylidene camphor, MBC, 4-MBC, Parsol 5000, Eusolex 6300. Поглинає UVB-промені. Максимальна концентрація 4%. Викликає алергію. Згідно з деякими лабораторними дослідженнями може надавати естрогенний ефект. Точних даних поки немає. Застосовується в Європі і Канаді. Не схвалений в США. В Японії заборонений.
Мексоріл SD (Mexoryl SD). Інші назви: 3-benzylidene camphor. У Європі вважається порушником гормонального балансу і небезпечним компонентом сонцезахисних засобів.


Носіть капелюшки, панамки чи інші головні убори, а також якісні сонцезахисні окуляри. Також старайтесь якнайменше часу проводити на сонці в час його найбільшої активності (12-16 година).