Zero waste в Sue: повернення баночокZero waste в Sue: повернення баночок

Zero waste в Sue: повернення баночок

Опубліковано: 15.05.2023,   Оновлено: 11.12.2023

Що робити з порожніми баночками?

Свідоме споживання є важливим принципом нашого бренду, саме тому ми обираємо мінімалізм та матеріали, які переробляються. Для нас важливо, аби догляд був легким і в задоволення, а порожні баночки від засобів не викликали вічного питання: "Що мені з ними робити?". 

У цій статті ми розповімо про основні принципи zero waste для нашої косметики. Давай піклуватися про природу разом!

Зменшуй відходи

Менше використаних баночок – менше запитань, що з ними робити. Ось як можна реалізувати цей принцип під час покупок у Sue:

  1. Обирати більші обʼєми засобів.

  2. Обирати металеві кришечки у тоніках і паперове упакування твердих шампунів. Детальніше про це розповіли ТУТ.

Наприклад, тобі подобається тонік Лаванда і ти вирішила користуватися ним все літо. В такому разі краще замовити його в обʼємі 200 мл – якраз стільки зазвичай вистачає на 3 місяці. А якщо у тебе ще й залишився дозатор від попереднього тоніка, то взяти 200 мл zero з металевою кришечкою. А тепер уяви, якби ти весь час купувала тонік 60 мл – лише за одне літо ти б назбирала 3 порожні баночки і 3 дозатори.


Використовуй повторно та здавай на переробку

Zero waste в Sue: повернення баночок

Для косметики Sue ми завжди використовуємо якісну тару, яка чудово зберігає свій зовнішній вигляд і функціонал. Тому якщо у тебе зібралась вже гора наших баночок – спочатку переглянь, можливо деяким з них можна дати друге життя у твоєму побуті. 

  • Баночки від сироваток та кремів 15 мл можна використовувати для подорожей.
  • Алюмінієві банки від засобів для волосся чудово згодяться для зберігання дрібничок.
  • З більших скляних флаконів можна зробити аромадифузор або використовувати як вази для тонких рослин та гілочок для декору.

Якщо всі можливі баночки вже задіяні у твоємо побуті, то нагадуємо пункти сортування та переробки. Протягом певного часу ти можеш збирати порожні баночки, а тоді їх всі разом відвезти у пункт прийому вторинної сировини. Нижче ми зібрали корисні посилання:


Повертай нам

Ти можеш передавати усю порожню тару нам: пластикову та алюмінієву ми здамо на переробку, а скляну використаємо повторно. Використовуємо повторно виключно скляні баночки, оскільки тільки цей матеріал можемо якісно та правильно продезінфікувати.

У скляній тарі у нас:

  • засоби для обличчя: гідрофільні олії, гель для вмивання, тоніки, креми, сироватки, міцелярна вода, маска для губ, бальзам для масажу гуаша, засіб для брів та вій.

  • засоби для тіла: мило для інтимної гігієни, бельді, твердий бальзам для рук, скраби, креми та молочко.

  • засоби для волосся: рідкі шампуні, бальзами, спрей з ніацинамідом, олія проти випадіння, термозахист.

Як підготувати тару до відправлення?

Щойно засіб закінчиться, зніми етикетку, добре вимий та просуши флакон і фурнітуру (кришечки, дозатори та розпилювачі). Особливо ретельно слід вимивати флакони з-під олій, для якісного очищення використовуй мийні засоби. Важливо зробити це одразу, оскільки олії окислюються і тверднуть. Флакон із залиплими залишками олії відмити практично неможливо.

Фурнітуру збережи до наступних замовлень, використовуй для дому, здавай на переробку або відправляй нам разом з баночками. Підготовлені баночки надійно упакуй в коробку і відправ нам за адресами нижче. Ми також приймаємо коробки, пакувальний папір, листівки, саше від тестерів та усе інше, що зʼявилося у тебе із замовленнями від Sue. 

  1. Магазини партнерів Смак життя у м. Львів: вул. Зелена 19, вул. Куліша 34.

  2. Нова пошта: Сташкова Анна Борисівна, 0982076791, Сокільники, склад #1.

  3. Укрпошта: Зелінська Анна Миколаївна, 0982076791, відділення 79031.

    Доставка поштою за рахунок відправника. 

Що ми робимо зі скляними баночками, які повернулися до нас?

Zero waste в Sue: повернення баночок
  1. При прийомі скляної баночки обов’язково перевіряємо її цілісність та неушкодженість. Після того, як ми переконались, що вона придатна для подальшого використання, сортуємо її на складі комплектуючих матеріалів. 


  1. Далі відсортовані баночки ми очищаємо від залишків клею, який часто залишається від етикетки. Нагадуємо, що етикетку ти знімаєш самостійно, а нам повертаєш тару вже без неї. Кожну баночку ми вручну очищаємо за допомогою розчинника. 


  1. Очищену від клею баночку ми сортуємо у відповідний контейнер з робочим мийним розчином, щоб очистити її від залишків косметичного засобу, який знаходився у ній. Тара, яку ти повертаєш нам має бути помитою. Ми лише доповнюємо зі своєї сторони ту цінну роботу, яку ти вже провела з баночкою. 


  1. Після очищення помиту тару завантажуємо у стерилізатор повітряний ГПО-300. На цьому етапі відбувається стерилізація нашої тари сухим гарячим повітрям. Термічну обробку проходить кожна одиниця тари при температурі 180°С. Після цього баночка готова до повторного використання. 


Чому ми створили цю послугу?

Ми створили можливість повернення баночок для зручності клієнтів, адже мали прохання та запити. Повертати баночки – це свідомий вибір кожного з розумінням усіх часових та фінансових нюансів. 

Ця послуга є неприбутковою для нас, оскільки для підготовки баночки до повторного використання йде багато людського і часового ресурсу. Нам простіше працювати з новою тарою, але ми також, як і наші Eco Girls, зацікавлені у зменшенні шкоди для довкілля 🌱

Але звісно, ми плануємо рости та покращувати цю систему, аби вона була вигідна для всіх :)

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення Укрпошти
0.00
на будь-яке відділення/поштомати Нової Пошти
0.00
на будь-яку адресу кур'єром Укрпошти
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення